Veceras Super Kup 2019

Večeras će Liverpool, pobjednik prošlogodišnje Lige prvaka, i Chelsea, osvajač Europske lige, odigrati utakmicu UEFA-ina Superkupa od 21:00h.Kod Chelseaja očekuje se nastup Matea Kovačića, a Dejan Lovren nije dio momčadi Jürgena Kloppa koja je doputovala u Tursku. 

Ovaj susret upisat će se u povijest kao prvi europski finale na kojem će suditi žena. Riječ je o Francuskinji Stéphanie Frappart.- Optimističan sam uoči ovoga dvoboja jer vjerujem u svoju momčad. Naravno, svjesni smo kvalitete protivnika - Liverpoola. Imaju sjajnog trenera i fenomenalnu momčad koja je oduševila nogometni svijet u posljednje dvije sezone, rekao je trener Chelseaja Frank Lampard.

- Ovo je prvi trofej koji mogu osvojiti s novim trenerom. Bit će nevjerojatno motivirani protiv nas, a mi moramo na to odgovoriti. Ovdje nije bitno što navijači ili mediji misle da je favorit, u jednoj utakmici to nije bitno, rekao je Klopp.

U bogatoj povijesti natjecanja to je prvi engleski dvoboj u Superkupu. Redsi su pet puta igrali ovaj prestižni susret, a naslov su osvojili 1977., 2001. i  2005. godine. Londonska je momčad još gladnija uspjeha, od tri nastupa osvojili su naslov samo daleke 1998. godine.

Comments